Használtautó vásárlás előtt állsz? 

Vajon miket érdemes megvizsgálni, mi az amit jó ha tudsz előtte?

Először is vedd figyelembe, hogy mire szeretnéd használni a járművet. Rövidtávú városi közlekedés? Vagy nagy családi autó, mellyel be szeretnétek járni az országot? Mivel használtautó vásárlás mellett döntöttél, gondold ki, miket érdemes megkérdezni, átnézetni az autóval kapcsolatban. Vajon milyen költségek merülnek fel a vásárlás után? A hirdetéseket alaposan olvasd át, majd ha telefonálsz, térj ki mindenre, hogy ne kelljen felesleges köröket futnod. Íme pár kérdés amit jó ha megkérdezel: Milyen hibái vannak az autónak? Az autónak milyen papírjai vannak? Magyar vagy külföldi? Vezetett szervizkönyvvel rendelkezik? Ha minden kérdésre neked megfelelő választ kapsz, akkor megéri megnézni a kiszemelt autót. A következőkre fontos odafigyelni:
1. Használt autó vásárlás: Az autó típusának ismerete Járj utána az autónak, mi lehet a típushibája. Több weboldal is segítségedre lehet, ahol márkára és típusra is lebontva megtalálhatod az autókat.
2. A használt autó külseje Elengedhetetlen a kasztni átvizsgálása, mindegy milyen autóról van szó. A rozsda nagy problémákat okozhat, és nem is túl szép látvány. Érdemes megnézni az autó alját, a küszöböket, sárvédő íveket. Keresd a felhólyagosodni kezdő festék foltokat. Idősebb használt autók esetén előfordulhat beázás, amit az autóban lévő szőnyegek alatt vizsgálhatsz meg, vagy ha van, akkor a tetőablak körüli részeken. Nézd át a színeltéréseket, az elemek közötti réseket. Nézd meg a lengéscsillapítók száránál, van e olajfolyás, látsz-e olaj sarat, mivel ha igen, akkor azonnali cserére lesz szükség. Jó ha átnézed a féltengely gumiharangok állapotát is, mert a féltengely csukló hamar tönkremegy. Ha a gumiharang állapota pedig nem ép, akkor az nem kevés pénzbe fog kerülni.
3. A használt autó belseje Egy autó belseje sokat elárul az autó használójáról. Meglehet, hogy az autóban ugyan nincs sok kilométer, de mégis nagyon elhasználtnak tűnik. Néha pedig egy több km-es is lehet nagyon jó állapotban. Nézd át az ülések állapotát, a műszerfalon található hibákat, az elektronika működését, mint pl. ablakok, fűtés, navigáció, klíma…
4. Szervizkönyv és alvázszám Fontos, hogy a motortérben meglegyen az ütött alvázszám, ami megegyezik a forgalmi engedélyben szereplő adatokkal. Segítségedre lehetnek olyan weboldalak, ahol ingyenes is megtudhatsz adatokat az adott gépjárműről.
5. Próbaút A próbaút során dől el igazán, hogy az lesz e a neked megfelelő jármű. A hibákat akkor láthatod a legjobban, ha hidegen indítod el az autót. Füstöl? Azonnal indul, vagy csak nehézkesen? Milyen hangokat hallasz?
6. Használt autó papírjai Rendkívül fontos használt autó vásárlásnál, hogy minden papírja rendben legyen. Magyar papírokkal rendelkező kocsi esetén szükséges a törzskönyv és a forgalmi. Ha az autón volt hitel, akkor arról is kell lennie egy törlési papírnak, ami ezt igazolja. Adásvételi írása során a legfontosabb, hogy az a személy legyen az eladó, akinek a neve a forgalmiban szerepel. 7. A törvény védi a vevőt A vevőnek igenis vannak jogai, akkor is ha magánszemélytől vásárol. Rejtett hiba esetén magánszemélytől 1 év, kereskedő esetén 2 év szavatosság van az autóra. A vevő hibák esetén kérheti a javítást, árleszállítást vagy akár el is állhat a vételtől.

Használtautó vásárlás – Hogyan ne essünk csalók csapdájába?

Egy autóvásárlás mindig nagy izgalmakkal jár. Végre lesz az embernek saját autója! Ha ráadásul szép színe van, jó felszereltsége, és még az ára is rendben van, akkor van, hogy az ember vakon is képes megvásárolni az autót. Ilyenkor viszont mondhatjuk, hogy zsákbamacskát veszünk. Járhatsz jól, de rosszul is. Most mutatunk pár tippet, hogy minél kevesebben járjatok rosszul használt autó vásárlás esetén.
1. Az autó előélete és felszereltségének tisztázása Érdemes nagy figyelmet fordítani a hirdetés szövegére. Ilyen például, ha meglátjuk a hirdetésben, hogy „első tulajdonostól”. Sokszor ez az első tulajdonos, a hazai! első tulajdonost jelöli. Gyakorlatilag jó, ha rákérdezel a hirdetés összes szavára, biztos ami biztos. Mindenképpen kérdezz rá, hogy a szervizkönyv, az vezetett szervizkönyvet jelent-e. Jó, ha felkészülsz, hogy milyen felszereltséggel kel az adott autónak rendelkeznie. Több weboldal is foglalkozik az adott autó modellek adataival és felszereltségeivel.
2. Használtautó vásárlás – Kilométeróra-állás Aminek utána lehet nézni, annak bizony nézzünk utána. Ahhoz, hogy lekérdezd a kilométeróra-állást, ahhoz nem kell azonnal az autóhoz rohannod. Az autó múltját megtudhatod a neten keresztül is. Ha nincs adat, akkor az viszont növeli a vásárlás rizikóját!
3. Használtautó vásárlás – Szervizkönyv Ha az autót szervizkönyvvel hirdetik, akkor nyugodtan kérj róla fényképet, nézd meg. A szervizkönyvnek tartalmaznia kell az autó elsődleges azonosítóját, az alvázszámát, első rendszámát. Keress rá a neten, hogy a könyvben szereplő bejegyzéseknél levő szervizek léteznek e.
4. Használtautó vásárlás – Szervizmúlt Ha megvan, hogy mely szervizekben járt az autó, akkor nyugodtan fel is hívhatod ezeket, és érdeklődhetsz, hogy valóban járt-e ott az autó, illetve, hogy milyen karbantartások, javítások lettek csinálva az autón. Általában nem szeretik kiadni az ilyen információkat, de egy próbát megér. A szervizmúltat központi rendszerből is lekérdezheted.
5. Használtautó átvizsgálása Igaz, az átvizsgálás pénzbe kerül, de nem ajánlott kihagyni. Viszont erre akkor érdemes költeni, ha minden információval meg vagy elégedve, és komolyan érdeklődsz az autó megvétele iránt. Az átvizsgálás során kiderülhetnek az autó hibái, és igen nagy bonyodalmaktól és költségektől kímélhet meg!

Autófelvásárlás folyamata

Az autófelvásárlás jó megoldás mindenkinek, aki használt autójáért vagy roncs autójáért cserébe gyorsan pénzhez szeretne jutni. De mi is az az autófelvásárlás? Az autófelvásárlás lényege, hogy a kereskedés az ügyfélnek akár már aznap kifizeti az autó vételárát. Az autófelvásárlás során a kifizetés általában készpénzben történik. Autófelvásárlás Egy állapotfelmérés során megvizsgálják a használt autó állapotát, életkorát, műszaki állapotát, majd megállapítják, hogy mennyit ér. Az összeg megbeszélése után a használt autó átírásával kapcsolatos munkák a kereskedést terhelik. Ha saját tulajdonú autót kínálasz fel, és nálad vannak az autó hivatalos papírjai, akkor az autófelvásárlás akár már aznap meg is történhet. Autófelvásárlás előnyei Az autófelvásárlás egy rendkívül gyors és egyszerű módja, hogy megszabadulj használt autó vagy roncs autó tulajdonodtól. Autó eladás esetén hirdetést kell feladnod, válaszolni az érdeklődők kérdéseire, és akár napok is eltelhetnek komoly érdeklődők nélkül. Az autófelvásárlás esetén akár pár óra alatt túltehetsz a járműn.

VÁLASSZON MINKET

Mert

a legmagasabb árat adjuk

a vásárlás állapottól független

már a 90-es évjárattól vásárolunk

3,5 tonnás teherautót is felvásárlunk

vásárolunk sérült és motorhibás autót is

vásárlunk lejárt vizsgával rendelkező gépjárművet is

kérésre házhoz megyünk

azonnal készpénzzel fizetünk

céges autót is vásárulunk

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

A weboldalunkhasználatával elfogadod, hogy sütiket (cookie) használunk a vásárlásod megkönnyítése érdekében.